Natasja Burgers

Over mij, persoonlijk

Mijn naam is Natasja en ik kom uit Winterswijk.
Ik ben de eigenaar van de praktijk voor osteopathie gevestigd in het gezondheidscentrum den Papendiek te Groenlo.

Als klein meisje wilde ik altijd al mensen helpen
om zich beter te voelen. Na het VWO ben ik fysiotherapie gaan studeren in
Enschede. Het was mooi en dankbaar werk, maar ik merkte dat ik wat miste om de
mensen nog beter van dienst te kunnen zijn. Wanneer een klacht eigenlijk
verdwenen was, kwam het dan toch na een tijdje weer terug.

Per toeval kwam ik, met een schouderklacht, terecht bij een collega die op dat moment osteopathie aan het studeren was. Ik was zo onder de indruk maar ook erg verbaasd over wat zij mij kon zeggen over mijn klacht en hoe het behandeld werd. Ik dacht dit wil ik ook kunnen, dit is wat ik nog mis!

Dus ben ik dat zelfde jaar ook osteopathie gaan studeren, ondertussen 5 jaar geleden. Sinds ik begonnen ben met osteopathie, heb ik veel kennis en ervaring opgedaan met diverse klachten en patiënten. Ik zie elk mens met zijn klachten als een unieke puzzel die ik graag samen op wil lossen.

Over mij, Missie en visie

Ik zie het als mijn missie om een mens in zijn geheel te behandelen, niet alleen de symptomen maar ook achterhalen wat de oorzaken zijn die tot de getoonde symptomen hebben geleid. Vaak worden de symptomen onderdrukt door medicatie en wordt er niet getracht de achterliggende oorzaak te vinden. Dit vind ik jammer, het lichaam is een goede geoliede machine en geeft aan wanneer er iets mis is. Dit zou dan ook achterhaald moeten worden of zou in ieder geval geprobeerd moeten worden.

Ik zie het als mijn missie om een mens in zijn geheel te behandelen, niet alleen de symptomen maar ook achterhalen wat de oorzaken zijn die tot de getoonde symptomen hebben geleid.

Orthomoleculair

Naast het lichaam zelf te behandelen door middel van de mechanische stress weg te nemen met behulp van osteopatische technieken. Denk hierbij onder andere aan: blokkades, verminderde onderlinge viscerale beweging in het abdomen of bindweefselspanning. Wordt er ook gekeken of het lichaam de juiste bouwstenen heeft om zichzelf te herstellen, zoals de juiste voeding en genoeg beweging. Hiervoor heb ik de opleiding tot orthomeluclair adviseur basis gevolgd. Waar ik heb geleerd om het menselijk lichaam met de meest voorkomende adviesvragen te ondersteunen met voeding en eventuele suppletie.

Maar ook stress heeft een erg onderschatte negatieve invloed op het functioneren van het menselijk lichaam. Wanneer een mens onder stress staat of dit nu door piekeren, veel werkdruk, negatieve gedachten etc. is vinden er dezelfde chemische processen plaats als wanneer de persoon zelf daadwerkelijk in gevaar is. Hierbij gaat er dan ook meer bloed naar de skeletspieren, om te kunnen rennen voor je leven, dan naar je spijsvertering. Het heeft dan voor je lichaam geen prioriteit om dat broodje te gaan verteren. Dit kan leiden tot diarree of juist obstipatie. Allebei niet prettig.

Ik wil de mens in zijn geheel behandelen; fysiek, voeding en mentaal. Met behulp van: osteopathie, orthomoleculaire basis adviezen en coaching.

Lichaam en geest; coaching

Naast mijn interesse in het fysieke menselijk lichaam ben ik mijn gaan verdiepen in het mentale aspect door mBITcoaching te gaan volgen. Hierbij worden alle breinen, oftewel wijsheden die ons lichaam bezit ingezet om mensen te helpen die vastlopen of het gevoel hebben dat ze zichzelf tegenhouden. Zo kan kan ik je helpen jezelf beter te leren kennen je patronen te achterhalen. Want wat haalt je nu daadwerkelijk tegen om die “ene stap’ te maken en je dromen te volgen.

Benieuw of ik wat voor je kan beteken zie dan mijn Contactgegevens of toch liever meteen een Afspraak maken. Informatie over Kosten & vergoeding osteopathie of hoe mijn Werkwijze eruit ziet, is allemaal terug te vinden op mijn website.

Als osteopaat ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging van het Nederlands Register voor osteopathie, klik hier voor een overzicht van geregistreerde osteopaten: https://osteopathie-nro.nl/voor-patienten/geregistreerde-osteopaat/

Tot snel bij Natasja Burgers Osteopathie. De praktijk voor osteopathie in de achterhoek, met behulp van orthomoleculaire basiskennis en Mbraining mastercoaching een holistische kijk op jouw klachten. 

Gevestigd in Groenlo maar ook goed te bereiken vanuit Eibergen, Winterswijk, Aalten, Ruurlo, Lichtenvoorde en omstreken.

Nederlands register voor osteopathie

mBITcoach